top of page

FAQ

vid Akademiskt Centrum

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

TACK FÖR ANMÄLAN!

Ring oss

tfn 020 899 111

Mejla oss

STÄLL EN FRÅGA TILL OSS DIREKT ELLER TA DEL AV VÅRA VANLIGASTE FRÅGOR HÄR NEDAN.

 • Varför skiljer sig priset på en bröstförstoring mellan kliniker?
  Många undrar varför priserna för olika behandlingar kan skilja sig så mycket mellan kliniker. Ett sådant exempel är bröstförstoring där det inte är ovanligt att priserna kan skilja sig mellan 10–15 000 kronor. Ingreppet i sig är det vanligaste ingreppet som utförs inom estetisk plastikkirurgi, men det är många detaljer som kan skilja sig åt och det är viktigt att du som konsument vet vad det är du betalar för och varför priserna skiljer sig åt. Faktorer som påverkar priset för en estetisk behandling eller operation är till exempel: Klientens BMI Hög BMI påverkar komplikationsrisken och behovet av korrigerande kirurgi. Klinikens verktyg Vissa aktörer använder inte säkra och adekvata verktyg, såsom Keller Funnel, vid sina ingrepp. På ACPK är det endast specialistläkare i plastikkirurgi som utför behandlingar som sker med moderna verktyg och tekniker. ACPK:s trygghetsgaranti ingår i priset. Implantatval Vissa implantat kostar mer att köpa in, vilket påverkar priset. Det är därför viktigt att du jämför priser på likadana implantat när du jämför mellan kliniker. Kvaliteten av given vård mätt i objektiva mätningar. Kirurgens kompetens På ACPK arbetar endast utbildade och erfarna plastikkirurger med samtliga plastikirurgiska och estetiska ingrepp. Var du än väljer att genomgå ditt ingrepp, säkra din kirurgs kompetens och utbildning. Återbesöksfrekvens och tidsåtgång både före och efter ingreppet Hos ACPK är det självklart att erbjuda kostnadsfria besök både innan och efter ingreppet. Vi vill minimera risken för komplikationer – och du ska känna dig trygg och säker gällande din behandling både innan och efter. Tillgängligheten av kirurgen före och efter ingreppet ACPK finns tillgänglig för dig direkt efter ingreppet och vår korrigeringsgaranti är inkluderad i priset. Kvalitetssäkrade stödjande material såsom tryckförband, kompressionskläder, BH Standarden på dessa material kan skilja sig åt och det är därför viktigt att veta vad som ingår i ditt ingrepp.
 • Vad ingår i min operation hos ACPK?
  Fria återbesök innan och efter ingreppet utan något maxantal. Samtliga säkerhetsmaterial och kirurgiska verktyg för att säkerställa din säkerhet i samband med ditt ingrepp. Trygg & Säker, ACPKs unika trygghetsgaranti. Eventuella stödmaterial i form av kompressionsmaterial. 24/7 tillgång till ACPKs personal efter ditt ingrepp. Övernattning ingår vid ingrepp som kräver detta.
 • Har ni 3D-fotografering på ACPK?
  JA! Vi erbjuder 3D fotografering i världsklass med Crisalix. Allt ingår såklart utan extra kostnad.
 • Gör det ont att genomgå en bröstförstoring?
  Självklart kommer en operation att kännas efteråt. Graden av smärtupplevelsen är dock väldigt subjektiv och skiljer sig mycket mellan person och person. Oavsett ingrepp förses du med adekvat smärtlindring på recept för att minska obehaget de första dagarna. Sedan är det viktigt att du tidigt kommer igång med lättare promenader för att få kroppen att slappna av mer. I vårat LIFESTYLE by ACPK koncept får du personlig hjälp med att komma igång på ett korrekt sätt efter ditt ingrepp. Fråga din plastikkirurg mer om detta!
 • Vad finns det för risker med en bröstförstoring?
  En stor del av risken med ett plastikkirurgisk ingrepp minskas kraftigt genom att man inte erbjuder alla ingrepp till alla som vill. Här sker en medicinsk bedömning av din specialistläkare i plastikkirurgi. För en relativt frisk person är därför riskerna med kirurgi väldigt liten. Men en kirurgisk operation medför alltid en risk och det är viktigt att du som klient är välinformerad om detta. De vanligaste komplikationerna är infektion, förlängd sårläkning och hematom. Mindre vanliga komplikationer är assymetri, dålig ärrläkning. Bland de ofarliga komplikationerna ingår bla double bubble, rippling, muskelpåverkan. Prata med din plastikkirurg kring riskerna med just ditt ingrepp. På Akademiskt Centrum Plastikkirurgi tas alla säkerhetsåtgärder som finns för att minimera riskerna för en komplikation.
 • Vad kan jag göra för att förbättra läkningen?
  Det viktigaste du kan göra för att hjälpa din kropp med läkningen och därmed också förbättra slutresultatet är att följa de råd och riktlinjer som din plastikkirurg delger dig inför och efter operationen. Tejpa gärna ärren i 6 månader efter ingreppet eller använd ett silikonstift.
 • När får jag börja träna efter ett bröstingrepp?
  Du kan börja träna kroppen efter ca 6-8 veckor efter ditt ingrepp men överkroppen ska du gärna vänta ytterliggare 4 veckor innan du tränar. Rena bröstmuskelövningar bör du undvika i upp till 6 månader efter ingeppet.
 • Kan jag få exakt de bröst jag vill ha?
  Vi jobbar alltid för att överträffa dina förvätningar med ditt ingrepp. Dock finns det anatomiska förutsättning som ingen kirurg kan kompensera för. Därför kan ingen seriös plastikkirurg säga att resultatet kommer bli 100 % likt någon annas bröst eller dylikt. Vi jobbar för ett naturligt resutlat som ger en känsla av skönhet i balans på just din kropp med dina förutsättningar.
 • Vilket implantat borde jag välja?
  Runda implantat, droppformade, med eller utan textur, storleksval och leverantör - valmöjligheterena är oändliga. Det är en fråga som du kommer diskutera tillsammans med din plastikkirurg som kommer att skräddarsy ingreppet efter din kropp och ditt önskade resultat. Med Crisalix 3D-fotografering kommer du få se direkt hur dina bröst ändras med olika storlekar och former på implantat, vilket blir ytterliggare verktyg som hjälper dig fatta ditt beslut - alltid i samråd med din plastikkirurg.
 • Vad är B-ALCL och hur orolig borde jag vara?
  BIA-ALCL är ett sjukdomstillstånd som kan uppstå hos personer med bröstimplantat flera år efter operationen. Det rör sig inte om bröstcancer, utan en typ av lymfom, tumörer i immunsystemet. ALCL är mycket ovanligt och inträffar över tiden, enligt aktuell statistik, endast hos ca 1:50 000 av dem som har bröstimplantat. Det viktigaste är att även om tillståndet är oerhört ovanligt, att du som klient är medveten om dess existens. Vi på ACPK vill alltid att våra klienter har den senaste informationen och statistiken över de risker som finns. Samtidigt använder vi de senaste implantaten med de absolut minsta riskerna för allvarliga komplikationer. Det tydligaste tecknet på att man behöver utredas för BIA-ALCL är att bröstet ett par år efter ingreppet svullnar upp. Då ska man direkt kontakta sin plastikkirurg för att utredas vidare.
 • Vad är Breast implant illness (BII) och hur orolig borde jag vara?
  Breast Implant Illness (BII) är ett samlingsnamn på symptom som hundratusentals kvinnor världen över upplever är orsakade av deras bröstimplantat. Symptombilden av Breast Implant Illness är varierad, med symptom som muskel/ledvärk, huvudvärk, hjärndimma, hormonella störningar, sömnproblem, autoimmuna symptom med flera är vanliga. Patogenesen kring BII är omdebatterad och oklar i dagens läge. Prata med din plastikkirurg kring BII när du är på din konsultation.
 • Hur går en konsultation till?
  Alla våra konsultationer hos en plastikkirurg är avgiftsfria. Detta för att ge dig ett förutsättningslöst möte och möjlighet att diskutera och skräddarsy ett ingrepp för just dig och din kropp. Inför din konsultation kommer du fylla i en hälsodeklaration. Under själva konsultationen kommer vi diskutera ingreppet i detalj och gå igenom vad man kan förvänta sig för resultat och vilka riskerna med ingreppen är. Du ska efter din konsultation känna dig fullt informerad för att kunna ta ett medvetet beslut. Din plastikkirurg kommer även att utföra ett antal mätningar över kroppen för att kunna få fram ett skräddarsytt ingrepp som matchar dig och din livsstil. Vill du gå vidare med ingreppet så ordnar vi ett operationsavtal och du får med dig information gällande operationsdagen och återhämtningen. Du fotograferas både i 2D och 3D och får de recept du kommer behöva och sjukskrivningen som gäller efter ingreppet.
 • Vad ingår i min operation hos ACPK?
  Fria återbesök innan och efter ingreppet utan något maxantal. Samtliga säkerhetsmaterial och kirurgiska verktyg för att säkerställa din säkerhet i samband med ditt ingrepp. Trygg & Säker, ACPKs unika trygghetsgaranti. Eventuella stödmaterial i form av kompressionsmaterial. 24/7 tillgång till ACPKs personal efter ditt ingrepp. Övernattning ingår vid ingrepp som kräver detta.
 • Vad ingår i min operation hos ACPK?
  Fria återbesök innan och efter ingreppet utan något maxantal. Samtliga säkerhetsmaterial och kirurgiska verktyg för att säkerställa din säkerhet i samband med ditt ingrepp. Trygg & Säker, ACPKs unika trygghetsgaranti. Eventuella stödmaterial i form av kompressionsmaterial. 24/7 tillgång till ACPKs personal efter ditt ingrepp. Övernattning ingår vid ingrepp som kräver detta.
 • När får jag börja träna efter en bukplastik?
  Vi ser helst att du undviker all form av kraftig fysisk aktivitet i 6-8 veckor efter ingreppet och undivker att träna bukmuskelaturen i 6 månader efter ingreppet.
 • Hur länge är jag sjukskriven efter en bukplastik?
  Det beror lite på vilket typ av arbete du har men vanligtvis behöver man 3-6 veckor.
 • Vilka risker finns det med en bukplastik?
  De vanligaste komplikationerna som kan uppstå efter en bukplatik är dålig sårläkning, infektion eller hematom. På ACPK tillämpar vi alla tillgängliga säkerhetsåtgärder för att minimera riskerna med ditt ingrepp.
 • Vad ingår i min operation hos ACPK?
  Fria återbesök innan och efter ingreppet utan något maxantal. Samtliga säkerhetsmaterial och kirurgiska verktyg för att säkerställa din säkerhet i samband med ditt ingrepp. Trygg & Säker, ACPKs unika trygghetsgaranti. Eventuella stödmaterial i form av kompressionsmaterial. 24/7 tillgång till ACPKs personal efter ditt ingrepp. Övernattning ingår vid ingrepp som kräver detta.
 • När får jag börja träna efter en fettsugning?
  Vi ser helst att du undviker all form av kraftig fysisk aktivitet i 6-8 veckor efter ingreppet.
 • Vilka risker finns det med fettsugning?
  Den vanligaste biverkan efter en fettsugning är hematom/blåmärken som försvinner med tiden. Det finns en minimal risk för proppbildning efter fettsugning som vi på ACPK minimerar ytterliggare genom att använda rätt kirurgiska verktyg på rätt sätt. Prata med din plastikkirurg kring riskerna med den fettsugning som skräddarsytts för just dig.
 • Vad är fillers?
  Fillers kan användas för att till exempel få fylligare läppar och minska rynkor. Fillers används ofta i ansiktet för att förändra och förbättra ansiktsdrag. Ofta handlar det om att återskapa volym där man tidigare har haft volym, men också för att föryngra huden genom att fillers tillför vätska och fukt till huden vilket bland annat föranleder bättre kollagenbildning. Substansen är en icke-animalisk hyaluronsyra, en sockermolekyl som finns i flera organ i kroppen, till exempel i ögat, huden och i brosk. Hyaluronsyra binder till vatten motsvarande 7 000 gånger sin vikt. Detta medför att hyaluronsyran blir en mjuk, formbar, geléliknande substans.
 • Hur länge håller fillers?
  Hållbarheten är i snitt 6–9 månader för fillers, men är högst individuell och beror också på vilken filler som används samt var det injiceras. På ACPK använder vi oss endast av väl beprövade och säkra fillers som har blivit godkända av amerikanska läkemedelsverket, FDA, och/eller CE märkta och därmed uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Generellt gäller att ju tjockare filler som används – vilket behövs för att skapa mera volym, i till exempel kinder – desto längre hållbarhet (upp till 18 månader). Ju mindre rörliga område man behandlar, till exempel under nedre ögonlocket, desto längre hållbarhet än om man injicerar i områden som man ständigt rör på, exempelvis läpparna.
 • Vilka risker finns med fillers?
  Den vanligaste komplikationen efter en fillersbehandling är blåmärken, vilket främst förekommer vid behandling av läppar och under ögonen, så kallad tear trough. Efter 24 timmar kan man dock oftast dölja blåmärkena med läppstift eller smink. I få fall kan en infektion uppstå i området och det yttrar sig oftast som ökande smärta, rodnad och svullnad. Ta då kontakt med din behandlare på ACPK som kan ge dig vidare råd och eventuellt skriva recept på antibiotika. I väldigt få fall kan det krävas att materialet behöver lösas upp för att få bukt på en eventuell komplikation och i så fall ger vi på ACPK givetvis pengarna tillbaka för behandlingen.
 • Vad är botox?
  Botox är ett muskelavslappnande medel med flera användningsområden. Den verksamma beståndsdelen i Botox är botulinium-toxin. Botulinuim-toxin orsakar en tillfällig avslappning av muskeln. Vätskan injiceras i utvalda muskler för att uppnå olika resultat.
 • Hur går en botoxbehandling till?
  Vid första besöket kommer du att träffa din läkare eller injektionssköterska för att diskutera dina önskemål, förväntningar och vad som är rimligt att uppnå. Därefter kommer ni att lägga upp en behandlingsplan för att uppnå detta resultat. En behandlingen tar inte mer än några minuter och består av några nålstick där botox sprutas in i utvalda områden.
 • Vilka risker finns med botox?
  Det är väldigt ovanligt med en komplikation till följd av behandling med botox. Läkemedlet injiceras i muskeln (och inte i blodet eller intas på annat sätt) och därför kan man inte uppmäta något botox i blodet efter en behandling utan medlet stannar kvar i de injicerade musklerna. Vissa personer kan känna av ömma punkter eller få blåmärken vid injektionsställen. Stickblödningar är direkt korrelerade till nålens storlek, det vill säga ju större nål man använder för att injicera botoxet desto större risk för blödning i vävnaden. På ACPK använder vi oss av de minsta nålarna som finns att tillgå på marknaden, vilket medför betydligt mindre smärta när man för in nålen genom huden och även mindre risk för blödning och blåmärken. Själva sticket känns knappt och det är väldigt få som besväras av det. I mindre än fem procent av fallen vid behandling av bekymmersrynkan kan man få en lite sänkning av övre ögonlocket (oftast ensidigt), detta är dock bara tillfälligt och brukar finnas inom 2–3 veckor. Andra biverkningar som kan uppstå efter en behandling med botox kan vara tillfällig huvudvärk, rodnad, smärta, obehagskänsla eller svullnad, vilka vanligtvis går över inom en till två dagar.
 • Hur funkar det här med sövning?
  På operationsdagen får du träffa narkosläkare som går igenom sövningen om ingreppet ska utföras i narkos, och förbereder allt för att du ska må så bra som möjligt efter ingreppet. Du kommer att stanna på vår uppvakningsenhet mellan 3-4 timmar och när du är pigg nog så kommer du få åka hem om det är inplanerat att du ska sova över.
 • Mår man illa efter man varit sövd?
  Vissa har dåliga erfarenheter från att varit sövd. Våra narkosläkare och narkossköterskor är specialister inom sina områden med årtal av erfarenhet. Det finns medicinera att ge i förebyggande syfte till de personer om blir kraftigt illamående efter sövning.
 • Vad ingår i min operation hos ACPK?
  Fria återbesök innan och efter ingreppet utan något maxantal. Samtliga säkerhetsmaterial och kirurgiska verktyg för att säkerställa din säkerhet i samband med ditt ingrepp. Trygg & Säker, ACPKs unika trygghetsgaranti. Eventuella stödmaterial i form av kompressionsmaterial. 24/7 tillgång till ACPKs personal efter ditt ingrepp. Övernattning ingår vid ingrepp som kräver detta.
 • Kan man genomgå en ögonlocksplastik i lokalbedövning?
  Ja det kan man. Oftast är det lättast när det bara gäller övre ögonlocken. Om man är orolig eller önskar vara sövd går det självklart att ordna. Prata med din plastikkirurg om detta vid din konsultation.
 • När får jag börja träna efter en ögonlocksplastik?
  Vi ser helst att du undviker all form av kraftig fysisk aktivitet i 6-8 veckor efter ingreppet.

KONTAKTA OSS

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss inom 24h.

HITTAR DU VAD DU SÖKER?

bottom of page