top of page

INFORMATION TILL DIG SOM VILL GENOMGÅ INJEKTIONSBEHANDLING 

För dig som ska genomgå en estetisk injektionsbehandling är det viktigt att du läser och förstår följande information:

 

Din behandling

En konsultation föregår alltid din injektionsbehandling om du är ny klient, eller om du inte har varit hos oss på sex månader liksom om du är befintlig kund och vill göra en ny behandling som du inte gjort hos oss tidigare. Då går vi igenom hur själva behandlingen går till, risker, dina tankar kring vad du vill uppnå och du får möjlighet att ställa frågor. 

Konsultationen ska ske senast 48 timmar innan behandlingstillfället.

 

Vid behandlingstillfället fyller du som klient i en hälsodeklaration och signerar ditt samtycke till informationen som du fått inför behandlingen. Behandlingen kan ibland börja med den certifierade injektionsbehandlaren lägger lokalbedövning med en bedövningskräm, om du till exempel är känslig för nålstick eller är nålrädd. Därefter markerar hen de områden som ska behandlas. Beroende på vilket område samt vilken effekt som klienten önskar uppnå ser behandlaren till att rätt produkt används. 

 

Under själva behandlingen injiceras små mängder av produkten i huden med en mycket fin nål. Beroende på hur många områden som ska behandlas tar behandlingen vanligtvis 20-60 minuter. Resultatet efter en injektionsbehandling beror bland annat på klientens egna förutsättningar, önskemål, typ av behandling samt vilket område som behandlas. Ibland kan det krävas flera behandlingstillfällen för att uppnå önskat resultat. I vissa fall kan kirurgiska ingrepp vara ett alternativ till injektionsbehandlingar.

 

Behandling med fillers:

Vi använder fillerprodukter från Juvéderm som består av en gelliknande hyaluronsyra som också finns naturligt i huden. De finns i flera olika typer av filler, där samtliga produkter är icke-animaliska och biologiskt nedbrytbara. Vilken filler som används väljer din injektionsbehandlare beroende på område och vilken effekt som önskas. Filler tillför huden fukt och ger struktur, de kan också jämna ut synliga linjer och skapa naturlig volym, ett piggare utseende och ett lyft. De kan därför användas för att till exempel minska linjer, rynkor och veck i ansiktet, minska mörka ringar under ögonen, jämna till näsan eller få nästippen att peka uppåt, fylla ut ojämnheter liksom skulptera och forma ansiktskonturer, kinder och läppar. Efter en behandling kan du få ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende. Behandlingen går snabbt och du ser resultatet av din behandling omedelbart. Resultatet är inte permanent vilket innebär att det krävs regelbundna behandlingar för att bibehålla resultatet. Effekten kan hålla cirka 3–24 månader beroende på vilken produkt och vilket område som behandlas. När effekten börjar avta är du välkommen för en ny behandling. Har det gått längre än sex månader sedan din förra behandling behöver du en ny konsultation med en av våra certifierade injektionsbehandlare.

 

Behandling med Botulinumtoxin:

Vi använder Botulinumtoxin från Vistabel vilket är ett muskelavslappnande läkemedel som används för att bland annat reducera rynkor, ge ett lyft eller för att i medicinskt syfte behandla spänningshuvudvärk, migrän, whiplash-smärtor, tandgnissling eller överdriven svettning. Full effekt uppnås efter cirka två veckor och läkemedlet är verksamt i tre månader, men effekten går ut efter cirka 3–6 månader, det är väldigt individuellt och kan också påverkas av hur länge du blivit behandlad med läkemedlet. När effekten börjar avta är du välkommen för en ny behandling. Har det gått längre än sex månader sedan din förra behandling behöver du en ny konsultation med en av våra certifierade injektionsbehandlare.

Risker och komplikationer

Du behöver inte vara hemma från jobbet efteråt, däremot kan du förvänta dig lätt rodnad, svullnad, smärta, ömhet, klåda och/eller blåmärken efter behandlingen. Dessa försvinner vanligtvis inom ett par dagar. Vid behandling med Botulinumtoxin kan ibland huvudvärk och illamående uppstå, vilka brukar gå över av sig själv inom någon vecka. Ibland kan resultatet bli asymmetriskt och därför erbjuder vi ett återbesök efter din behandling som du själv kan boka in ungefär 2 veckor efter din behandling. Det är en trygghet för dig för att kontrollera att du fått ett jämnt resultat av behandlingen, eller om det behövs en korrigering. 

 

För att minska riskerna inför och efter din behandling rekommenderar vi följande:

 

Inför din behandling:

Undvik Ipren, Voltaren och Naproxen en vecka innan din behandling.

Undvik alkohol och blodförtunnande läkemedel minst 24 timmar innan din behandling (dessa ökar risken för blåmärken).

Kom frisk till din behandling.

Kom helst utan smink, men annars kan du sminka av dig hos oss

Vi behandlar inte områden som har munsår, finnar, herpes, eller annan inflammation (om du är osäker kan du alltid höra av dig till oss innan)

Du får inte vara gravid eller ammande.

 

Efter din behandling:

Undvik alkohol, Ibuprofen, hård träning, sol och solarium, bastu, liksom att ta på eller massera det behandlade området det första dygnet.

Undvik smink på det behandlade området minst fyra timmar efter din behandling.

Undvik flygresor de första 48 timmarna efter din behandling, liksom att sova på det behandlade området.

 

Det är vår absoluta rekommendation att välja en certifierad injektionsbehandlare, som enligt svensk lag ska vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska för att minska riskerna vid injektionsbehandlingar. Samtliga injektionsbehandlare på ACPK är certifierade och legitimerade läkare och sjuksköterskor.

 

Kostnad

Kostnaden för en behandling är individuell beroende på vilket område du vill behandla och vilken mängd av produkten som behöver användas för att skapa önskad effekt. Våra aktuella priser hittar du på: https://www.studiosbyacpk.se

 

Patientförsäkring

Din trygghet är viktig för oss. Därför tycker vi att det är självklart att erbjuda ett heltäckande skydd till våra klienter. Du som klient har därför en unik trygghetsgaranti hos oss och en patientförsäkring via Folksam. Detta är något som är helt gratis för dig och ingår i din behandling hos oss.

 

Registrerad vårdgivare

Akademiskt Centrum Plastikkirurgi är registrerad som vårdgivare hos Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO).

 

Kontakt

Vid eventuella komplikationer eller frågor, kontakta ACPK på 020-899 111 eller kontakt@akademisktcentrum.se. Du kan också kontakta din injektionsbehandlare (kontaktuppgifter hittar du i din behandlingspärm som du får med dig efter din behandling).

bottom of page