top of page

VÅR PERSONAL

DIN STYRKA

VI ÄR SPECIALISTER PÅ DET VI GÖR

På Akademiskt Centrum Plastikkirurgi opereras du av plastikkirurger. Det kan låta självklart, men tyvärr är det långt ifrån fallet om man tittar brett. Kosmetiska kirurger, hudläkare, allmänkirurger – det kan vara svårt för gemene man att förstå skillnaden. Enkelt förklarat kan man säga att plastikkirurger är utbildade att arbeta med plastikkirurgi. Ingen annan specialitet är det. De plastikkirurger som arbetar på ACPK har lång och bred erfarenhet från plastikkirurgi i allt från bröstingrepp till ansiktskirurgi.

 

Välkommen till ACPK.

Välkommen till din plastikkirurg.

VÅRA SPECIALISTER

vid Akademiskt Centrum

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

TACK FÖR ANMÄLAN!

Ring oss

tfn 020 899 111

Mejla oss

DR. ALEXANDER KAMALI

SPECIALISTLÄKARE I PLASTIKKIRURGI & ÖRON-NÄSA-HALS

Dr Alexander Kamali studerade medicin vid Lunds Universitet och är legitimerad läkare sedan 2011. Han utbildade sig till specialistläkare inom öron-, näs-, halssjukdomar och huvud- och halskirurgi vid Hallands sjukhus i Halmstad. Därefter arbetade han vid bröstkirurgiska kliniken på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han gick sedan vidare till rekonstruktiv plastikkirurgi på Karolinska sjukhuset och innehar således en dubbel specialistexamen. Som specialist inom plastikkirurgi har han utöver allmän plastikkirurgi arbetat med mikrokirurgisk rekonstruktion, bröstrekonstruktion i könsbekräftande syfte samt ansiktskirurgi. Alexander Kamali är också utbildad injektionsbehandlare och utför injektionsbehandlingar i huvud- och halsområdet. Utöver sitt kliniska arbete bedriver Alexander flertalet forskningsprojekt inom rekonstruktiv plastikkirurgi och bröstrekonstruktion i könsbekräftande syfte.

 

Alexander Kamali är medlem i:

 • Sveriges Läkarförbund

 • Svensk Plastikkirurgisk Förening

 • Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi

 • EASAPS: European Association of Societies of Aesthetic Plastic Surgery

 • Estetiska injektionsrådet

 

Specialområden

Bröstförstoring, bröstförminskning, könsbekräftande kirurgi, ansiktsingrepp, ögonlocksplasik samt kroppsformande kirurgi inklusive bukplastik, fettsugningar.

SPECIALISTLÄKARE I PLASTIKKIRURGI

Dr. Matteo Amoroso är legitimerad läkare sedan 2009 och specialist i plastikkirurgi sedan 2015. Matteo påbörjade sin karriär som specialistläkare i plastikkirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och vidareutbildade sig därefter utomlands på flera kända sjukhus runtom i världen. Han genomförde 2017 ett 1-årigt Fellowship i avancerade plastikkirurgiska rekonstruktioner i Taiwan. Under 2018 fördjupade han sina kunskaper ytterligare i Japan och Sydkorea.

Vid sidan av sin kliniska aktivitet har han bedrivit flertalet forskningsprojekt och i april 2021 disputerade han med sin doktorsavhandling i plastikkirurgi vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg . Han har författat flertalet artiklar publicerade i internationella vetenskapliga tidskrifter inom områden plastikkirurgi och har även varit föreläsare på internationella plastikkirurgiska kongresser.

 

Dr. Matteo Amoroso har en bred plastikkirurgisk kompetens och ett särskilt intresse för estetisk bröstkirurgi, könsbekräftande kirurgi och kroppformerande ingrepp. Utöver sitt arbete på ACPK arbetar Matteo med rekonstruktiv plastikkirurgi på Sveriges största Universitetssjukhus i Stockholm.

 

Dr. Matteo Amoroso är medlem i:

 • Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP)

 • Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF)

 • Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi (SFRM)

 • Taiwan Society for Reconstructive Microsurgery (TSRM) (Honorary Member).

 • Sveriges Läkarförbund (SLF)

 

Specialområden

Bröstlyft, bröstförminskning, könsbekräftande kirurgi, ögonlocksplastik, kroppsformande kirurgi inklusive bukplastik, fettsugningar.

DR. MATTEO AMOROSO MD. PhD
DR. SAYID ZOMMORODI  MD. PhD

SPECIALISTLÄKARE I PLASTIKKIRURGI & ALLMÄNKIRURGI

Dr Sayid Zommorodi studerade medicin vid Karolinska Institutet och är legitimerad läkare sedan år 2010. Han genomgick sin allmänkirurgiska specialistutbildning på Södersjukhuset i Stockholm, och vidareutbildade sig därefter till plastikkirurg på Akademiska Sjukhuset i Uppsala och Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han är därmed specialistläkare inom både plastikkirurgi och allmänkirurgi. Han har ett stort intresse för bröstkirurgi och kirurgi efter viktnedgång, men har också arbetat med mikrokirurgiska ingrepp både vid bröstrekonstruktion och vid cancer i huvud-halsregionen på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Sayid Zommorodi forskar också inom plastikkirurgi. Han har avlagt en doktorsavhandling och disputerat i kirurgi vid Karolinska institutet och innehar titeln medicine doktor.

 

Sayid Zommorodi  är en av gruppledarna för forskningsgruppen SMART - Swedish Melanoma And Reconstructive surgery Trials där han är ansvarig för flertalet forskningsprojekt inom plastikkirurgi.

Sayid Zommorodi är medlem i:

 • Svensk Plastikkirurgisk Förening

 • Sveriges Läkarförbund

 

Specialområden
Kroppsformande ingrepp såsom bukplastik, fettsugning samt High-Definition Liposuction, manlig plastikkirurgi, bröstlyft, bröstförstoring, bröstförminskning och könsbekräftande kirurgi.

LEGITIMERAD SJUKSKÖTERSKA, SPECIALISTUTBILDAD INJEKTIONSSKÖTERSKA

Vi är glada att presentera Sanna Karlsson, en engagerad och mycket erfaren Legitimerad Sjuksköterska på vår klinik. Med en rik erfarenhet inom estetiska behandlingar som BTX och fillers, spelar Sanna en avgörande roll för att säkerställa att våra patienter upplever en behaglig resa mot sina önskade skönhetsmål.

Som en av våra kontaktsjuksköterskor är Sanna din pålitliga kontaktperson före, under och efter din operation. Hon är här för att erbjuda obevekligt stöd, vägledning och en personlig touch för att göra din upplevelse med oss extraordinär.

Sannas passion är djupt rotad i att hjälpa våra kunder att uppnå en enastående återhämtning. Hon förstår att varje individ är unik, och  är engagerad i att anpassa sin vård till dina specifika behov, säkerställa din komfort och erbjuda högsta servicenivå vid varje steg på din resa. Med Sanna vid din sida kan du vara säker på att du är i kapabla och omsorgsfulla händer.

På vår klinik tror vi inte bara på att förbättra din skönhet, utan också på att vårda ditt välmående. Med Sannas expertis och engagemang kan du förvänta dig en varm, professionell och inbjudande miljö där du alltid kommer att känna dig värdefull och omhändertagen.

Du kan boka en kostnadsfri konsultation hos Sanna om du vill veta mer om våra injektionsbehandlingar.

SANNA KARLSSON

LEGITIMERAD SJUKSKÖTERSKA, SPECIALISTUTBILDAD INJEKTIONSSKÖTERSKA

Sophia Tydén är vår certifierade injektionssköterska med specialistkunskaper inom behandling av rynkor och fillers i ansiktet. Hon är vår klippa på ACPK som med säker hand hjälper våra klienter med all förberedelse inför ett ingrepp och med återbesök och såromläggningar efter ingreppet.

Hon studerade till sjuksköterska på Röda Korsets högskola och tog examen 2018 och hon har flera års erfarenhet från cancervård på Karolinska Universitetssjukhuset och ASIH.

Sophia är tillgänglig för bokning av injektionsbehandlingar och hudvård, och är vår produktspecialist inom ZO Skin Health produktserie. Att se hur detaljer skapar en helhet och precisionsarbete är Sophias specialitet.

Boka en kostnadsfri konsultation hos Sophia idag – och få en skräddarsydd behandlingsplan för just dig.

SOPHIA TYDÉN
Anna-Lotta Bolle

LEGITIMERAD SJUKSKÖTERSKA, ENHETSCHEF

Anna-Lotta brinner för att leverera högsta möjliga nivå av service. Hon tog examen 2011 och är en legitimerad sjuksköterska med lång och bred erfarenhet från vården. Anna-Lotta kommer du träffa både på vår uppvakningsavdelning men även din mottagningsklinik i samband med dina återbesök efter kirurgi. I Anna-Lottas händer kan du känna dig trygg! 

Utöver det är Anna-Lotta ansvarig för vår personal och bemanning.

PETER ERLANDSSON

SPECIALISTLÄKARE I ANESTESIOLOGI OCH INTENSIVVÅRD

Vi är stolta över att introducera Peter Erlandsson, en specialist inom anestesiologi med många års erfarenhet från både akut- och planerade operationer. Med sitt engagemang och kompetens spelar Peter en avgörande roll för att säkerställa den högsta nivån av vård och expertis inom anestesiologi för våra patienter.

Peter är en högt kvalificerad anestesiolog med en imponerande utbildning och en lång lista av erfarenhet. Hans yrkeserfarenhet sträcker sig över akut- och planerade kirurgiska ingrepp, vilket gör honom till en oumbärlig del av vårt team. Han är djupt engagerad i att erbjuda exceptionell vård för våra patienter och spelar en avgörande roll i att säkerställa patienternas välbefinnande under kirurgiska ingrepp och för att minimera smärta och risker. Hans erfarenhet och skicklighet garanterar att du är i trygga händer.

Vi är stolta över att ha Peter Erlandsson som en del av vårt team, och vi är övertygade om att hans expertis kommer att säkerställa din trygghet och välmående under hela din resa med oss.

LINA

CLIENT MANAGER

Lina är troligtvis den första person du möter när du kommer i kontakt med ACPK – oavsett om du ringer, mejlar, chattar eller skickar ett DM i våra sociala kanaler (vi finns på Instagram och Facebook!). Hon hjälper till att besvara dina frågor inför en konsultation – liksom efter – och är också din kontakt när det gäller att planera för din operation.

 

Med ett leende på läpparna strävar hon alltid efter att ge varje klient service i världsklass. Vi är otroligt lyckligt lottade som har Lina med i vårt team! Tveka inte att höra av dig med en fråga, liten som stor, lätt som svår.

DIKEA OTTOBRE

CERTIFIERAD HUDVÅRDSTERAPEUT,

Dikea är vår superstjärna och fantastiska nya kollega som öppnar upp en helt ny värld för våra klienter på ACPK och Studios by ACPK. Med sin bakgrund och gedigna erfarenhet från hudvård i högsta klass kommer hon att vara tillgänglig för våra klienter som vill lyfta sina resultat till nya nivåer. Kemisk peel, Dermapen 4, PRX-T33, Lymfmassage, Microneedling med RF - ja, Dikea kan ALLT! Du träffar henne också i vår lobby där hon, tillsammans med Julia, tar hand om dig när du besöker oss. 

Boka in en kostnadsfri hudkonsultation hos Dikea idag och se skillnaden i spegeln imorgon! 

Läs mer om våra tjänster inom Hudvård här.

Dikea Ottobre Hudvårdsterapeut

HITTAR DU VAD DU SÖKER?

Vill du vara med på resan?

JOBBA MED OSS

Vi är alltid på jakt efter personer som bär på en passion att leverera högsta möjliga kvalité och vård till våra klienter; sjuksköterskor, client managers såväl som plastikkirurger. Hos oss får alla med drivkraften att utbildas och vara en del i något större en plats att växa.

Kontakta oss idag med ett kort mail eller ett CV så ses vi på ett förutsättningslöst möte.

Välkommen till något nytt. Välkommen till ACPK.

JENNY LINDQVIST

LIVSSTILSCOACH

Jenny från JennyleeWellness är vår egna livstilscoach som hjälper våra klienter förbereda sig inför sina ingrepp och bevara och förädla resultatet efter kirurgi. Hon är en utbildad kostrådgivare och personlig tränare och hennes engagemang och entusiasm för sitt uppdrag är otroligt smittsamt och motiverande. Hon hjälper dig lägga upp ett skräddarsytt kost- och träningsprogram, helt anpassat efter tänkt ingrepp som du ska- eller har genomgått. 

Vi på ACPK tror bestämt på att många vill inte bara förändra en del av sin kropp utan förändra sin livsstil, långsiktigt. Därför har vi utvecklat LIFESTYLE by ACKP - ett unikt förhållningssätt till plastikkirurgi och levnadshållning. Läs mer om vad det innebär och hur Jenny kan hjälpa dig här

FRONT DESK MANAGER

Det är med största sannolikhet Julia du möter när du anländer till vår klinik. Vi brinner för hög servicestandard och Julia ser till att vi håller det. Utöver hennes vänliga bemötande och omhändertagande inställning så är hon en otroligt trygg och professionell kollega som ser till att din stund hos oss, vare sig det är en konsultation, operation, återbesök, eller omläggning, blir en upplevelse utöver det vanliga. Vi är oerhört stolta och glada över att just Julia finns hos oss för våra klienter. 

JULIA
bottom of page