AKADEMISKT CENTRUM

släpp fram din inre skönhet

plastikkirurgi

AKADEMISKT CENTRUM

ÖGONLOCKSPLASTIK

Vad är ögonlocksplastik?

Ärftliga anlag och ålder gör att huden hänger mer, inte minst huden på övre ögonlocket. Samma sak gäller för påsar under ögonen, som kan bli större mer åldern. Detta ger ofta intrycket av att man ser tröttare ut än vad man kanske faktiskt är och man ser även äldre ut. Ögonlocksplastik innebär kirurgisk korrektion av överskottshud, muskel och underliggande fettdepåer kring ögonen, för att återställa balansen som tidigare funnits.

Vem lämpar sig för en ögonlocksplastik?

Unga (sällan personer under 30 år) som gamla som upplever att övre ögonlocket hänger så pass att det är besvärande eller till och med skymmer sikten kan få hjälp genom ögonlocksplastik. Aktiva personer som trots god kost och regelbunden nattsömn ser trötta ut för att de har påsar under ögonen, är också kandidater för denna typ av kirurgi.

Hur går ögonlocksplastik till?

Övre ögonlocksplastik kan utföras med lokalbedövning eller narkos, något som du och din kirurg diskuterar kring inför operation. Under operationen skärs överskottshuden i övre ögonlocket bort så att ärret hamnar precis i det naturligt förekommande ögonvecket. I de fall det behövs så avlägsnas också fett från de så kallade fettkuddarna som är belägna under muskeln. Våra plastikkirurger syr med en av de finaste trådarna som knappt lämnar några märken och som man enkelt kan dra igenom huden när det är dags för att ta bort stygnen.

Det är i princip samma förfarande vid nedre ögonlocksplastik. Den stora skillnaden kan bli att fettet omfördelas i stället för att bara avlägsnas. Dessutom behövs sällan lika mycket hud avlägsnas. Ett mycket diskret ärr hamnar just under ögonfransarna, vilket gör att det sällan är synbart.

Vad kostar en ögonlocksplastik?

En ögonlocksplastik kostar från 19 900 kronor. Priset påverkas av om operationen görs med lokalbedövning eller sövning, liksom av omfattningen av kirurgi. Här ingår till exempel om plastikkirurgen behöver operera både övre och nedre ögonlock, avlägsna fett från fettkuddarna samt eventuellt strama åt muskeln. Boka din gratis konsultation med en av våra plastikkirurger för att få mer information om ögonlocksplastik och hur vi kan skräddarsy ingreppet efter dina behov.

Mejla oss

Ring oss

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

TACK FÖR ANMÄLAN!

PRIS

fr 19 900 SEK

NARKOS

+ 4000 SEK

GARANTIER

TRYGG&SÄKER ingår

fr 829 kr/m i 24 månader

TILLBAKA PÅ JOBB

4-6 veckor

OPERATIONSTID

Optid 60 min

ÅTERBESÖK

Minst 4 återbesök

3D fotografering med Crisalix Virtual Aesthetics

I samarbete med Crisalix har vi den unika möjligheten att erbjuda dig en gratis 3D fotografering inför ditt ingrepp. Med hjälp av den senaste tekniken inom 3D fotografering kan vi sedan demonstrera resultaten som du kan uppnå oavsett tänkt ingrepp. Detta är ytterligare ett verktyg som vi kan erbjuda för att skräddarsy ett ingrepp just för dig.

Allt detta ingår i din kostnadsfria konsultation. Boka din tid idag!

VÅRA MEST POPULÄRA INGREPP