AKADEMISKT CENTRUM

släpp fram din inre skönhet

plastikkirurgi

AKADEMISKT CENTRUM

ANSIKTSLYFT

Vad är ett ansiktslyft?

Ansiktslyft är ett ingrepp som är utformat för att återställa ett mer ungdomligt utseende genom att släta ut rynkor, avlägsna överskottshud och minska andra tecken på åldrande i ansiktet och halsen. Med tiden påverkar tyngdkraften, exponering för sol, rökning, torr luft och allmän stress hudens kvalitet. Det kan yttra sig genom hängande kinder, slapp hals, eller hängande hud vid hakan som ger skenet av en dubbelhaka. Käklinjen förlorar sin definition för att fettet som tidigare befann sig i kinderna sjunker ner till käklinjen och detsamma gäller för underliggande muskler och hud. Detta gör också att den så kallade nasolabialfåran, alltså vecket mellan munnen, näsan och kinden, blir mer uttalad.

Vem lämpar sig för ett ansiktslyft?

Individer som vill föryngra sitt utseende och har god allmän hälsa anses vanligtvis vara bra kandidater för ansiktslyft. Det finns ingen övre åldersbegränsning för detta ingrepp. På ACPK får du träffa en av våra erfarna plastikkirurger som hjälper dig att avgöra om du är en bra kandidat för ansiktslyft. Om ni kommer fram till att du inte är en lämplig kandidat för ansiktslyft kan din plastikkirurg rekommendera andra mer lämpliga behandlingar som kan hjälpa dig att uppnå dina önskemål och förväntningar.

Hur går ett ansiktslyft till?

Ingreppet genomförs under narkos, vilket innebär att du kommer att sova under hela operationen. Din plastikkirurg börjar med att lägga ett snitt bakom hårfästet i tinningregionen som sträcker sig ner precis framför örat och böjer sig sedan runt örsnibben och smälter in i hårfästet bakom örat. Anledningen till att snittet placeras just i det området är då ärren blir nästintill osynliga när de har läkt. Plastikkirurgen lyfter huden och justerar hängningen längs munnen och käklinjen. För att komma åt fettet och överskottshuden på halsen gör plastikkirurgen vanligtvis ett minimalt snitt under hakan. Överskott av hud klipps bort, musklerna sys ihop och en naturlig kontur uppnås.

Vi på ACPK erbjuder även så kallade “Mini facelift” eller MACS-lyft (Minimal access cranial suspension). Då görs ett mycket kortare snitt diskret framför öronen. Med detta ingrepp kan din plastikkirurg strama åt huden och spänna åt de underliggande muskulära strukturerna i ansiktet, främst i kindområdet.

Vad kostar ett ansiktslyft?

Priset på ett ansiktslyft är från 57 000 kr. Det är dock många faktorer som påverkar, bland annat operationens omfattning, tidigare kirurgi i ansiktet och andra anatomiska förhållanden i ansiktet. Efter att din plastikkirurgi på ACPK gjort en grundlig undersökning och skapat en anpassad behandlingsplan för dig, kan man ta fram ett mer korrekt pris för behandling.

Mejla oss

Ring oss

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

TACK FÖR ANMÄLAN!

PRIS

fr 69 900 SEK

NARKOS

ingår

GARANTIER

TRYGG&SÄKER ingår

fr 2875 kr/m i 24 månader

TILLBAKA PÅ JOBB

4-6 veckor

OPERATIONSTID

Optid 180 min

ÅTERBESÖK

Minst 4 återbesök

3D fotografering med Crisalix Virtual Aesthetics

I samarbete med Crisalix har vi den unika möjligheten att erbjuda dig en gratis 3D fotografering inför ditt ingrepp. Med hjälp av den senaste tekniken inom 3D fotografering kan vi sedan demonstrera resultaten som du kan uppnå oavsett tänkt ingrepp. Detta är ytterligare ett verktyg som vi kan erbjuda för att skräddarsy ett ingrepp just för dig.

Allt detta ingår i din kostnadsfria konsultation. Boka din tid idag!

VÅRA MEST POPULÄRA INGREPP